Client

Formica

Architect

Contents Design

Location

South Shields

Project duration

25 weeks

Synopsis

Refurbishment of a derelict building on the site of Formica into a new head office reflecting an industrial feel.

Project Spend

£1.3 million

The building although structurally sound needed a lot of treatment to the exposed brickwork as the client wanted to maintain an industrial feel. Brand new M & E was installed throughout the 2 storey building. New roof lights were installed during the application of a completely new roof, these were to enhance the natural daylight into the office space.

Alongside the brand new entrance area, Sanderson installed a self supporting glass passenger lift. Sanderson had to segregate some elements of work to maintain the highest standards of health and safety due to working within the boundaries of an operational factory.