Nando’s Cutty Sark Greenwich

By 30th January 2013 Construction

Following an arson attack some years ago, the prestigious Cutty Sark redevelopment in Greenwich was given a new lease of life with a mix of historical architecture and restaurants to draw in the tourists.

Brief

Sanderson was briefed to fit-out the 170 sq m three-storey unit to form a new Nando’s using a variety of reclaimed materials.

The Project

The Nando’s was part of a new build situated along the quayside. A variety of reclaimed timbers were specified, including railway sleepers, made from African hardwood, which were used on a bespoke steel staircase, wall cladding, fixed seating and the internal doors. Aged Oak sleepers were used to create a feature wall by the servery counter along with LED lighting. This was combined with Balinese wall cladding to build standalone furniture units.

Challenges & Unique Points

The quayside development was a unique project due its location and heritage, however, this also resulted in some challenges along the way. The project was in effect an island in the middle of the multi-million pound Cutty Sark development, which needed to be completed before the Queen’s visit to open it. The area had to be completely re-paved and landscaped at the same time access was needed for delivery of materials. Sanderson liaised with the main contractor of the Cutty Sark development to arrange timed deliveries, typically out of hours, to ensure materials were available on time.

Results

Sanderson’s forward thinking and expertise paid off as the project was completed within the eight-week deadline.

Testimonial

“Sanderson coped extremely well with the restrictions that faced the project, working as a team with Nando’s and Fusion Design to nominate and directly employ subcontractors and suppliers to overcome changes, alterations and revisions.

“The end result was a high-quality fitted out unit which was well received by the client and reflects the maritime history and location of the site. Specialised finishes and bespoke joinery were developed and revised as the project evolved, often at short notice to accommodate changes demanded by the client or other circumstances.”

Bob Collins – project manager at Nando’s